Jag hade inte tänkt bli författare

Jag hade inte alls tänkt bli författare. Det bara blev så. När jag bodde utomlands – i Chile – började jag skriva för att bearbeta mina egna känslor. Det var en stor omställning att lämna kostymkarriären i Stockholm och bli hemmafru i Santiago – långt bort från familj och vänner. Jag gick in i en identitetskris som jag behövde bearbeta. Vem var jag egentligen – bortom karriär, vänskapskrets och familj?

Resan fortsatte. Vi flyttade till Ottawa, Kanada för ett nytt uppdrag som diplomater. Där fann jag mig lättare till rätta, men drogs till konsten och andligheten. När mitt inre vändes uppochner – när känslorna tog över och intellektet gav vika – behövde jag skriva för att förstå mig själv. Jag gick igenom ett andligt uppvaknande i kontakten med två andliga vägledare. Min själ började göra sig hörd och ville leva på ett helt annat sätt än vad jag gjorde. Min lärare uppmanade mig att skriva dagbok. En dag när jag satt i bilen på resa genom Nova Scotia, fick jag en bild. Jag såg mig själv skriva på en laptop. På den tiden hade jag ingen, men några år senare köpte jag en egen dator.

När jag skilt mig, flyttat hem till Sverige och skaffat mig en kursgård, började skrivandet att pocka på. Jag hörde att jag skulle skriva en bok. Inte visste jag hur man gjorde det, men drivkraften inifrån fick mig att skriva ”Hitta din väg – en självcoachande bok”. Jag fick lära mig att både skriva, sätta, trycka och ge ut böcker. Sedan har det fortsatt. Det jag har lärt mig av livet har blivit till böcker.

När jag nu har skrivit 7 böcker, inser jag att jag faktiskt är författare på riktigt. Och har till och med ett eget förlag. Min själ visste antagligen detta redan från början – och gav mig en massa livserfarenheter som jag ska dela med mig av. Inte visste jag i mitt medvetna sinne att jag skulle bli författare och förläggare. Men det är verkligen något jag tycker väldigt mycket om. Fler böcker vill bli skrivna genom mig och pockar på. Jag vill skriva om själsligt entreprenörskap, andlig vägledning, kärleksrelationer och gärna kanalisera fler böcker. Hoppas att livet blir långt, för det tar tid att skriva och ge ut böcker.

Känner du också att du vill skriva och ge ut böcker? Följ känslan. Det är en fascinerande process – ofta läkande – att både skriva och läsa det som kommer igenom.

Med värme, Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.