Vem är du i din själ?

Igår skrev jag om andlig livsstil – att hitta sin själ, att lyssna på den och att leva såsom den önskar. Men hur vet vi vem vi är i vår själ? Det finns olika sätt att ta reda på det. Många svar kan vi hitta i vår barndom. Vad tyckte vi om att göra då? Vad tyckte vi om? Hur var vi innan vi blev präglade och började anpassa oss? Tyckte du om naturen? Någon sport? Någon särskild aktivitet? Var du lyssnande eller tyckte om att uppträda? Kom andra och behövde prata med dig? Bar du andra? Underhöll du andra? Gillade du att skriva, måla, rita eller dansa? Vem och hur var du som barn?

Vi kan också se vad vi gillar nu. Till vad vill andra använda oss till? Vad ger oss energi? Vad ger oss glädje? Vad mår vi bäst av? Vad är våra största intressen? “What you love you are” skrev Rumi. Vad älskar du? Hur är den/det? Är det en beskrivning av dig?

Vi kan också använda andliga vägledare som berättar för oss vem vi är i vår själ, vad vi har för gåvor, uppgifter och var vi kommer mest till vår rätt. Vissa andliga vägledare kan se andras själar.

Vi kan även se inom numerologin och inom astrologin vad som kännetecknar oss.

Genom att se på vem som inspirerar och fascinerar oss – kan vi också få idéer om vem vi själva är. Är vi fascinerade av andra som skriver böcker, vägleder, är duktiga på en sport eller är framgångsrika företagare? Eller beundrar vi de som är individualister, är äventyrliga eller familjekära? Vem beundrar du?

Med ljus och kärlek, Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.