Om att bli älskad såsom man är

De flesta människor har en önskan om att bli älskade såsom de är. För att bli älskad såsom man är – behöver man veta vem man är – utan titlar, materiella ting och ekonomisk egendom. Man behöver veta vem man är bortom görandet – i sitt sanna varande.

När man väl tagit reda på vem man är i sitt varande – i sin sanna natur – behöver man även våga vara och leva så. För hur ska en annan människa annars veta vem man är och kunna älska en såsom man är?

När man väl hittat sig själv – vågar vara och leva så – då behöver man även känna sig värd att bli älskad precis så.

Att bli älskad som man är, i sin sanna natur kan ju verka som något självklart och enkelt – men resan till att bli och leva som sitt sanna jag är inte alltid så lätt och kort. Vi har alla präglingar och föreställningar med oss om hur vi bör vara, som sällan stämmer helt överens med vår sanna natur. För att bli den vi är, behöver vi se vem vi har försökt att vara men inte är. När vi väl sett, behöver vi skala bort det som inte är vi.

Att sedan dessutom möta någon som också gjort resan hem till sig själv och förstått sitt värde – är inte heller alltid så lätt.

Om man har lyckan att möta någon, kan det ändå vara utmanande att leva som sin sanna natur i relationen och i kärleken. Gamla sår, tidigare erfarenheter, präglingar och föreställningar kan väcka rädslor. Vi kan bli rädda för att bli lämnade, rädda för att förlora oss själva, rädda för vad andra ska tycka, att inte vara tillräckliga, rädda för att bli bedragna och så vidare. När rädslorna kommer till ytan – behöver vi kunna se dem och möta rädslorna med kärlek.

För att kunna leva i kärlek i en relation behöver vi känna tillit till oss själva, till vårt eget värde, till relationen, vår partner och till livets gång. Om vi är rädda för att det ska ta slut är det inte kärlek som råder.

Men när två människor väl lyckas leva i sin sanna natur, bli älskade och älska – då kan vi skatta oss lyckliga, vara tacksamma och stolta över det arbete vi har gjort med oss själva. För att få uppleva ren kärlek från och till en annan människa – det är något av det vackraste som finns.

I kärlek, Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.