Medium eller andlig vägledare – vad är skillnaden?

Vad är skillnaden på att vara medium och andlig vägledare? Så här ser jag på det efter att både ha gått kurser och arbetat med det själv.

Ett medium arbetar framförallt med kommunikatörer. Kommunikatörer kallas de som har levt men inte längre lever på jorden i en fysisk kropp. För att arbeta som medium behöver man kunna beskriva kommunikatören så väl, att kunden/mottagaren vet vem det är. Man ska beskriva kommunikatörens utseende, kroppslängd, personlighet, livsstil, yrkesinriktning, familj, dödsorsak, boende och ungefärlig ålder vid bortgång. Detta gör mediet baserat på bilder, ord, berättelser och fysiska/emotionella/energimässiga upplevelser. Först när man gjort det bör man förmedla budskap från kommunikatören. Det finns utbildningar i mediumskap, men vissa har förmågan helt naturligt. Här handlar det ofta om förlåtelse och försoning mellan den avlidna och den efterlevande – kanske även att förmedla det som aldrig blev sagt. Det kan också handla om vägledning, men då får man tänka på att kommunikatören inte nödvändigtvis är mer medveten och “utvecklad” än den efterlevande. Kommunikatören kan nämligen ha åsikter baserade på sina egna erfarenheter från livet. Ett lyckat möte mellan kommunikatör och mottagare kan bli väldigt känslosamt och vackert – som om det verkligen uppstår en kontakt.

En andlig vägledare är någon som arbetat mycket med sin egen personliga och andliga utveckling. Det kan vara så att han/hon öppnat upp och utvecklat sitt halschakra, tredje öga och kronchakra. Halschakrat är kopplingen mellan det jordiska och det himmelska. Det är vårt kommunikationscentra och där vi utvecklar vår Clairaudience (klart hörande). I det tredje ögat handlar det om Clairvoyance (Klart seende). I ett öppet och utvecklat kronchakra har man en hög medvetenhet och kan även få tillgång till en högre medvetenhet.

Vissa andliga vägledare anser att informationen kommer från deras egna guider. Andra anser att den kommer från mottagarens guider. Guiderna är då inte avlidna anhöriga utan andliga/universella guider utan åsikter och värderingar. De har en högre medvetenhet som ligger bortom egot och det dualistiska tänkandet – att något är bra/dåligt och rätt/fel. Några andliga vägledare säger att de får information från en universell högre medvetenhet från ett informationsfält. Vissa andliga vägledare kan få kontakt med mottagarens själ och på så vis höra/se vad själen önskar – vad den är här för att bidra med och/eller uppleva.

Både som medium och som andlig vägledare använder man sig av sina subtila sinnen (som jag kallar dem) – hörsel, syn, smak, lukt och känsla. Egentligen är ju våra sinnen icke fysiska fastän vi anser dem vara fysiska. Vi kan ju inte fysiskt/materiellt visa vad vi ser, hör, känner, smakar och luktar – vi kan bara beskriva det och säga var i kroppen vi upplever det. Det är så vi gör när vi arbetar med mediumskap och andlig vägledning – vi förmedlar vad vi upplever med hjälp av våra sinnen. Vi har olika väl utvecklade sinnen och använder oss ofta av det sinne som vi har utvecklat mest – men alla sinnen går att vidareutveckla och förfina.

När vi arbetar med andlig vägledning blir vår inriktning ofta närliggande det vi redan arbetar med. I mitt fall arbetar jag ofta med andlig vägledning kring livsväg, relationer, läkning, chakrasystemet och personlig utveckling – något jag redan arbetat med på andra sätt under många år. Vissa blir inriktade på t ex kost, näring och hälsa.

Det finns mycket att skriva om när det gäller det mediala/andliga, men här är några av mina tankar.

I ljus och värme, Helena

Ps. Vill du testa andlig vägledning med mig på telefon? Du kan boka tid på www.bokadirekt.se eller via formuläret nedan. Ds.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.