Twinflame, tvillingsjäl eller karmisk relation?

Platon skrev i sitt Symposium att människan ursprungligen hade fyra armar, fyra ben och två huvuden. Av rädsla för att människan då var alldeles för kraftfull, delade gudarna dem i två. I hela människans liv pågick sedan ett sökande efter den andra hälften för att känna sig hel.

Inom det spirituella skrivs och pratas det om att vi ursprungligen är hela men delas i två när vi kliver ner i livet på jorden – vi hamnar i två kroppar – och att vi sen söker vår andra halva. Vår andra hälft kan då kallas twinflame eller tvillingsjäl. När vi möts känner vi oss hela igen. Det känns som om vi har hittat hem.

Andra säger ett tvillingsjäl kan vara en familjemedlem, vän eller någon vi möter för en stund och känner samhörighet med – att vi kan ha många tvillingsjälar. Vi kan ha liknande intressen, liknande personligheter. lika livsvägar och lika själar. En tvillingsjäl kan också bli vår kärlekspartner. Med en tvillingsjäl känner man stor samhörighet.

En twinflame däremot är någon vi delar en gemensam låga med. Dragningskraften är stark och mötet är kraftfullt. Twinflames är fullkomliga i sig själva men tillsammans kan de känna sig helare, utvecklas vidare andligen, läka gamla sår, spegla varandras ljus och mörker, lyfta varandra och verka tillsammans för ett högre syfte. Twinflames vill inget hellre än att vara tillsammans efter första mötet, men det kan vara så starka möten – energimässigt, emotionellt och fysiskt – att de inte klarar mer än korta stunder tillsammans i början. Läkning sätts igång för att de en dag ska kunna vara oskiljaktiga. Kärleken är stark – så stark och överväldigande att den kan vara svår att ta emot. Kan man bli så älskad och accepterad? Är det verkligen på riktigt? Eller är det bara en naiv dröm som kommer att ta slut?

En twinflame dyker ofta upp oväntat och kan rubba hela ens existens. Det kan kännas som om man har mötts förr (vilket man ofta har i tidigare liv) och som om man känner varandra väl redan från början. Kopplingen är stark liksom känslan av samhörighet. För att kunna möta sin twinflame behöver man leva nära sin själ, vara sig själv, leva sant, ha gjort mycket jobb med sig själv, sin personliga utveckling och läkning.

För att möta både tvillingsjälar och sin twinflame behöver man själv vara nära sin själ. Om man lever i intellektet lever man långt ifrån sin själ. Om man lever nära sina känslor och följer sina känslor – lever man närmare sin själ. Lever man i själen då lever man i sin andliga natur – som den man är ämnad att vara.

Karmiska relationer däremot handlar om att man haft en relation eller flera i tidigare liv. Det finns saker som inte är avklarade som behöver redas ut och avslutas i detta liv. Vi kan även då känna att vi ska vara tillsammans. Inledningsvis kan det kännas kärleksfullt och vackert, men sedan börjar arbetet. Man får gå igenom mycket personlig utveckling och läkning – kanske inte helt angenämt. När jobbet är klart känner man sig färdig med relationen. Man har bränt tidigare karma.

Sedan har vi även relationer som bygger på våra barndomspräglingar. Vi söker oss till någon som påminner oss om en förälder. Vårt undermedvetna känner igen sättet att relatera till varandra – det skapar trygghet. Vi kan behöva lära oss självrespekt, integritet, egenvärde och självkärlek i sådana relationer. Om vi gör det arbetet kan vi sedan känna att vi längtar efter ren, sann och villkorslös kärlek och känner oss värda densamma. Vi kan då ha den stora lyckan att möta vår tvillingsjäl eller twinflame.

Ja, detta är hur jag ser det och vad jag kommit fram till efter både research och egna upplevelser. Hur ser du på det? Vad har du upplevt? Har du mött eller längtar du efter att möta en tvillingsjäl eller din twinflame? Jag är rätt säker på att jag har haft två karmiska relationer och att jag nu äntligen har träffat min twinflame. Om du vill ta del av min berättelse och av mina erfarenheter – så har jag skrivit boken “Själslig kärlek”. Den går att förbeställa i väntan på tryckning. Klicka på länken för att läsa mer.

https://helenaomfors.blog/sjalslig-karlek-ny-bok/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.