Är ditt rotchakra i balans eller i obalans?

Igår skrev jag om chakrasystemet och nämnde då kort rotchakrat – detta viktiga chakra som troligtvis rubbats hos de flesta i denna tid. Är ditt rotchakra i balans eller obalans?

Rotchakrat i balans

När rotchakrat är i balans känner man sig jordad och trygg i sin kropp och i livet (ekonomiskt, fysiskt, materiellt). Man har en god relation till sin kropp och månar om sin hälsa. Man kan försörja sig själv och klarar av vardagslivets utmaningar som att betala räkningar i tid, sova gott om natten och att äta på regelbundna tider. När man har denna grundtrygghet i livet blir man stark, pålitlig och realistisk.

Rotchakrat i obalans

Om rotchakrat är i obalans kan det ta sig uttryck i otrygghet och rädsla. Man kan bli fixerad vid det materiella eller inte ta ansvar alls för sin försörjning. En obalans i rotchakrat tar sig ofta uttryck i ett ogrundat och flyktigt beteende. Man kan ha orealistiska planer och sakna kontakt med verkligheten. Det kan kännas som om man inte hör hemma på jorden. Fysiskt kan man ha problem med knän, ben, fötter och höfter eller ha hemorrojder och problem med prostatan.

Vi kan balansera och stärka rotchakrat genom att äta proteiner, mat som växer under jorden, göra yogapass för rotchakrat, affirmera, vara ute i naturen, plantera/odla och ha kläder i rött, brunt och svart. Nedan finns några affirmationer som stärker rotchakrat. Läs dem högt eller tyst.

Jag är trygg.

Jag har allt jag behöver.

Jag litar på livets godhet att ta hand om mig.

Jag känner mig hemma var jag än är.

Jag skapar struktur och stabilitet som stödjer mig genom livets skiftningar.           

Jag accepterar mig själv så som jag är.

Jag är tacksam för mitt liv.

Jag har pengar.

Jag är stark.

Jag är realistisk.

Jag tar hand om min kropp.

Vill du veta mer om Chakrasystemet? Vill du veta mer om dina egna chakran? Kika gärna nedan.

Introduktionskurs i chakrasystemet – gratis – klicka här! – Webbkurs

Här får du en kort introduktion och överblick. Det ingår även en chakrameditation.

Fördjupningskurs i chakrasystemet – 900 kr – klicka här! – Webbkurs

Här får du en djupare förståelse för chakrasystemet, får se över dina egna chakran och får övningar för att utveckla och balansera dina chakran. Det ingår även visualiseringsövning, chakrameditationsövningar och tre vägledda meditationsövningar.

Avläsning av dina chakran

När jag arbetar med klienter medialt kan jag läsa av klientens chakran. Jag får information om huruvida chakrana är i balans eller i obalans – hur väl de snurrar – vad som blockerar ett chakra och vad som behövs göras för att få chakrat i rullning. Ibland sker även en balansering av chakran under sessionen. Är du intresserad av att boka tid för det kan du boka en tid via Bokadirekt. Det kostar 750 kr och görs på telefon.

På gång är också en webbkurs med yogapass för alla dina chakran. Mer info kommer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.