Mellan himmel och jord – mellan kropp och själ

Under den senaste tiden har min kropp reagerat starkt. Det började med öroninflammation. Efter det kom andningssvårigheter, illamående, kräkningar, diarré och kraftiga smärtor bakom skulderbladet. När jag mådde som sämst fysiskt hörde jag inifrån: “Jag dör hellre än släpper fram min kraft” Jag önskade att Ljusfolket skulle komma och hämta mig. Tårarna rann och jag orkade inte längre vara den som ska hjälpa alla människor. Jag ville inte leva för andra – jag ville leva för mig. När kroppen var helt tömd och jag hade kapitulerat – kom ljuset tillbaka. Det visade mig en massa möjligheter. Min passion och glöd kom tillbaka. Nu vill jag från själ och hjärta bidra och när jag gör det mår jag själv bra. Kanske är det så att jag ska vara en hjälpare – men att samtidigt också hjälpa mig själv.

Vad jag har förstått under denna omvälvande process är att jag behöver se vad jag kan göra för mänskligheten – vad jag kan bidra med. Det handlar inte längre om att vilja ha. Det handlar om att ge. När vi ger får vi – kanske inte en massa pengar och materiella ting – men själslig näring och kärlek. Vi kan leva i samklang med det som sker.

Jag har också förstått att mitt andliga sinne är ljust, hoppfullt, inspirerat och lätt – men min fysiska kropp är trög. Den hänger inte med i denna förändringsprocess. I min kropp finns minnen från tidigare liv och från detta liv. Jag har sår, präglingar och rädslor. De kommer till ytan nu. De behöver frigöras nu för att skapa plats för det nya. Världen står inför en enorm förändring. För att jag ska passa in i den nya världen – behöver även jag förändras.

Jag har känt den senaste tiden att min ande inte får plats i min fysiska kropp – kroppen är för trång och för begränsande. Det enda jag kan göra åt det är att frigöra mina blockeringar, läka min gamla sår och praktisera andliga övningar. Yogan, meditationen, kanaliseringen, samtalen och healingen är det som hjälper mig. Jag har bestämt mig för att hänga med på resan till den nya världen – den värld där vi lyssnar och följer våra hjärtan och själar. Den värld där vi värnar om Moder jord, är medkännande, hjälpsamma och kärleksfulla. Det finns inget annat håll att gå på.

I ljus och kärlek, Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.