Tillit, tystnad, vägledning och jordiskt fotarbete

På den andliga vägen är tillit en viktig nyckel till välmående och inre ro. Vi vill att allt ska hända nu. Vi vill ha resultat. Vårt bristande tålamod behöver mötas med tillit. Allt är som det ska vara och allt blir som det ska bli när det ska bli.

Att endast ha tillit räcker dock inte. Vi behöver även göra ett “jordiskt fotarbete”. Men hur ska vi veta vad vi ska göra? Vi behöver lyssna – lyssna på kroppen, känslan och den vägledning vi får i form av bilder, ingivelser och budskap.

Vi behöver också vänta in, vara stilla och vara i tystnad. Sen jag började gå min andliga väg har jag fått ligga stilla många timmar i tystnad. Ibland hör jag inget – ibland hör jag massor. Gör det, skriv det, kontakta den… jag hinner knappt med. Emellanåt är det bara knäpptyst. Då ska jag göra ingenting.

Det är en stor utmaning och konst att göra ingenting – men det händer massor i varandet. Inför varje ny uppgift behöver kroppen anpassa sig. Den behöver “uppgraderas”. Om vi hela tiden är aktiva och igång – då hinner inte kroppen och nervsystemet med. Den behöver vila för reflektion, återhämtning och uppbyggnad.

Om vi tänker som vi alltid har tänkt och gör som vi alltid har gjort – då blir det som det alltid har varit. Vi behöver alltså nya tankar och nya handlingar för att få nya resultat. Det är för det vi behöver stillheten och tystnaden.

I ljus och kärlek, Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.